Veleučilište Lavoslav Ružička obilježilo 16. rođendan

Foto: Veleučilište Lavoslav Ružička

VUKOVAR, Svečanom sjednicom Stručnog vijeća Veleučilište Lavoslava Ružička iz Vukovara proslavilo je svoj 16. rođendan. Tom prilikom su studentima, zaposlenicima, zaslužnim dužnosnicima kao iustanovama koje su pomogle rad Veleučilišta dodijeljene nagrade i priznanja.

„Veleučilište slavi svoj dan na rođendan nobelovca Lavoslava Ružičke koji je rođen 13. rujna 1887. godine u Vukovaru“, rekao je dekan veleučilišta Željko Sudarić.

Kazao je i kako na vukovarskom Veleučilištu studira oko tisuću studenata na tri stručna studija i jednom specijalističkom studiju. Na Veleučilištu studira i petero studenta Hrvata iz Srbije. Sudarić je napomenuo i kako su i tijeku radovi na obnovi Radničkog doma u Borovu naselju gdje će se preseliti Veleučilište što će tada omogućiti i otvaranje novih studijskih programa koji su u planu. To će značiti i porast broja studenata. Sudarić je istakao i kako Veleučilište kontinuirano radi na podizanju životnog standarda svojih studenata pa je između ostaloga spomenuo i Studentski dom Leopold koji važi za jedan od kvalitetnijih i opremljenijih u Hrvatskoj.

Nagradu za studenta generacije dobila je Marija Maslov, a među nagrađenima je i ministar obrane Mario Banožić koji je ranije radio kao predavač na Veleučilištu.