Veleposlanica Slovenije u nastupnoj posjeti Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji

VUKOVAR, U nastupnoj posjeti Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji boravila je veleposlanica Republike Slovenije u Hrvatskoj Smiljana Knez koja se ovom prilikom upoznala s situacijom na istoku Hrvatske. Tom prilikom veleposlanica je razgovarala s županom Vukovarsko-srijemske županije Božom Galićem i gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom.

“Najviše smo razgovarali o gospodarskoj aituaciji u Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji ali i tranzicijskim iskustvima Slovenije. Razgovarali smo o teškoćama u gospodarstvu s tim što je situacija u Vukovaru dodatno kompleksna zbog rata u kojem su stradali ljudi, grad ali i industrija”, rekla je Knez.

Govoreći o razgovoru s slovenskom veleposlanicom vukovarski gradonačelnik Ivan Penava rekao je kako je gošću upoznao s okolnostima življenja u Vukovaru, sa svim njegovim prednostima i perspektivi ali i realnim problemima.

“Većinu vremena pričali smo o stanju u gospodarstvu. Dotaknuli smo se i prošlosti jer Vukovar je ipak bio perjanica razvoja ne samo ovoga kraja nego i cijele Hrvatske”, rekao je Penava.

IVAN MATIĆ

Foto Ivan Matić