Vandali uništili 16 sadnica crvenolisnog javora kod Novog groblja

Foto: www.hrv.hr

VUKOVAR, Nepoznati počinitelj je tijekom noćnih sati, 25./26. kolovoz, posjekao 16 stabala crvenolisnog javora kod parkirališta na Novom groblju Dubrava.

„Tijekom uređenja Novog groblja Dubrava posađeno je ukupno 88 stabala. Od toga 70 stabala kuglastog bagrema i 18 stabala crvenolisnog javora. Svjedoci smo ljudskog faktora koji je iz nerazumljivih razloga, u noćnim satima, sasjekao 16 stabala crvenolisnog javora. Štetu je teško procijeniti jer samo vrijednost sadnica iznosi oko 10 tisuća kuna. Tome treba dodati navodnjavanje i ostalu njegu koja je trajala godinu dana“, rekao je tehnički direktor gradske tvrtke Komunalac Dario Tišov.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je kako osoba koja je to napravila ne misli dobro niti Vukovaru, niti Vukovarcima, niti samome sebi.

„Unazad nekoliko godina najsigurniji smo grad u Republici Hrvatskoj. I ove smo godine četvrti na rang listi najsigurnijih gradova, a to je doprinos svih nas. Pozivam sve građane koji imaju bilo kakvu informaciju o ovom slučaju da o tome obavijeste policiju, a policiju i druge nadležne službe da uđu u trag počinitelju. Nema smisla da pojedinci svojom isfrustriranošću i iskompleksiranošću remete i narušavaju sve ono što tiha većina dobrih ljudi, građana Vukovara radi svaki dan kako bi ovaj grad učinili boljim i ljepšim mjestom za život“, rekao je Penava.