Uzrok požara vozila Hitne pomoći je kvar na električnim instalacijama

Foto: www..facebook.com

VINKOVCI, Tijekom proteklog vikenda, od 5. do 7. kolovoza, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je nekoliko požara. Nakon požara u dvorištu obiteljske kuće u Vukovaru u kojoj je teže ozlijeđen 68-godišnjak, istog dana, 5. kolovoza, oko 19,40 sati, izbio je požar na odlagalištu biomase tvrtke za istraživanje i razvoj u Gradištu, a oko 20 sati i u dvorištu obiteljske kuće 24-godišnjaka u Ulici Sajmište u Vukovaru.

Požar u Gradištu je izbio uslijed prenošenja topline s dijelova transportnog sustava na deponiranu piljevinu, a uzrok je mehanička energija trenja. Požar su ugasili pripadnici DVD Gradište i JVP Županja. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta procijenjena je na iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna. O događaju policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće.

U drugom slučaju, 24-godišnjak je na otvorenom prostoru dvorišta zapalio manju količinu raznog otpada, odakle se vatra proširila na travu i okolno nisko raslinje. Brzom intervencijom pripadnika JVP Vukovar otklonjena je opasnost od daljnjeg širenja požara te spriječen nastanak materijalne štete. U požaru nitko nije ozlijeđen. O počinjenom prekršaju iz Zakona o zaštiti od požara, policija će protiv 24-godišnjaka dostaviti obavijest nadležnom inspektoratu.

Oko 20,15 sati, 6. kolovoza, tijekom vožnje županijskom cestom Vera-Bobota-Pačetin, nedaleko od ulaza u Pačetin, izbio je požar na prometnom sredstvu za transport bolesnika Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Vukovarsko-srijemske županije. U vozilu se nalazilo troje djelatnika Zavoda. Očevidom je utvrđeno kako je požar izbio uslijed kvara na električnim instalacijama odakle se proširio na druge dijelove motora te dalje prema stražnjem dijelu vozila. S vozila se požar raširio i na nisko raslinje u lijevom i desnom odvodnom kanalu uz cestu. Požar su lokalizirali pripadnici JVP Vukovar, DVD Bobota i DVD Tordinci. U požaru nitko nije ozlijeđen, a materijalna šteta bit će poznata po dostavljenom izvješću o šteti. O događaju policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće.