23-godišnjak automobilom nasrnuo na policajca koji ga je zaustavljao

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, Jučer, 07. kolovoza policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi. Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su toga dana pojačano kontrolirali promet u Vinkovačkoj ulici u Vukovaru.

„Oko 02,20 sati policijski službenik je na propisan način zaustavljao osobni automobil njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 23-godišnjak. Dolaskom u neposrednu blizinu policijskog službenika vozač je prvo usporio, a zatim, ignorirajući naredbu za zaustavljanje, automobilom ubrzano krenuo u smjeru policijskog službenika te se dao u bijeg. Policijski službenik je uspio izbjeći nalet automobilom te nije ozlijeđen“, navodi se u policijskom priopćenju.  

Dodaju i kako je 23-godišnjak ubrzo uhićen te priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Protiv njega je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Prisila prema službenoj osobi“ te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

U razdoblju od 4. do 7. kolovoza na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 14 prometnih nesreća, od kojih 9 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta te 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, o kojima više slijedi:

U petak, 5. kolovoza, oko 19,40 sati, u Županji u Vinkovačkoj ulici, 67-godišnji vozač osobnog automobila, uslijed neprilagođene brzine kretanja, izgubio je nadzor nad vozilom te nakon zanošenja vozila udara u prometni znak i slijeće u odvodni kanal. Očevidom je utvrđeno kako je 67-godišnjak vozilom upravljao bez korištenja sigurnosnog pojasa, uz prisutnost alkohola u organizmu od 2,55 g/kg. U prometnoj nesreći vozač je lakše ozlijeđen.

Istog dana oko 20,50 sati, na cesti Vinkovci-Županja, uslijed nedržanja sigurnosnog razmaka, 38-godišnji vozač motocikla zagrebačkih registracijskih oznaka udario je u motocikl vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim je u istom smjeru istom kolničkom trakom upravljao 33-godišnjak iz Vođinaca. Uslijed udara i pada na kolnik, 38-godišnjak je teže, a 33-godišnjak lakše ozlijeđen.

U subotu, 6. kolovoza, oko 10,35 sati, u Vukovaru, na raskrižju ulica I.G. Kovačića i Tri ruže, 60-godišnji vozač bicikla kretao se po nogostupu te pri uključivanju u promet na kolnik nije propustio osobni automobil kojim je upravljao 45-godišnjak te je došlo do udara bicikla u vozilo. Pri udaru u vozilo i padu na kolnik, 60-godišnjak je teže ozlijeđen.

Isto tako, u subotu, 6. kolovoza, oko 15,00 sati, na cesti Nuštar-Bršadin, 55-godišnji vozač motocikla đakovačkih registracijskih oznaka, pri nepropisnom pretjecanju osobnog vozila njemačkih registracijskih oznaka koje je u tom trenutku skretalo na kolnik županijske ceste, motociklom je udario u vozilo te uslijed pada na kolnik zadobio teže tjelesne ozljede. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen i putnik u vozilu, dijete.

U nedjelju, 7. kolovoza, oko 20,30 sati, u Županji, pri uključivanju u promet vožnjom unatrag, 19-godišnji vozač osobnog vozila nije propustio sva vozila koja su se kretala kolnikom te je udario u 23-godišnju biciklistkinju koja se kretala kolnikom. Uslijed udara i pada na kolnik, 23-godišnjakinja je lakše ozlijeđena.

Stacionarne kamere zabilježile su 83 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, najviše na cesti kod Gradišta.

Tijekom proteklog vikenda 15 osoba je zatečeno u prometu s prisutnošću alkohola u organizmu za vrijeme upravljanja vozilom, od čega su ukupno 3 osobe smještene u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća koncentracija alkohola za vrijeme upravljanja vozilom zabilježena je u petak, 5. kolovoza, kod 67-godišnjaka iz Županje, koji je uz prisutnost alkohola od 2,55 g/kg prouzročio prometnu nesreću u Vinkovačkoj ulici u Županji.