Uspješno održan 1. iločki međunarodni polumaraton

Foto: Đuro Karalić

ILOK, U Iloku je ovoga vikenda održan 1. iločki međunarodni polumaraton u organizaciji AK Sljeme Zagreb i domaćina  Grada Iloka, a više od 170 natjecatelja tračalo je polumaraton 21,1km (kružna staza po cesti, makadamu i šumi, od stare povijesne jezgre grada, kroz naseljene ulice do Dunava, uz Dunav oko rukavca Dunavac, kroz vinograde i šumu i natrag u staru povijesnu jezgru), utrku od 10km, a trčana je i slobodna utrka građana na 1km.

Po još uvijek neslužbenim rezultatima, u polumaratonu pobjedio je Danijel Bečkei iz Republike Srbije u vremenu od 01:25:45, a u utrci na 10km Zoran Jozić, član AK Žumberak, koji je dionicu istrčao u vremenu 00:40:47.

“Drago nam je da smo u Iloku mogli ugostiti ovakav jedan događaj kojim smo željeli građanima Iloka približiti trčanje kao zdrav oblik i način života te privući mlade da se aktivno ili barem rekreativno bave sportom. Cilj nam je imati zdrave i napredne građane”, poručila je iločka gradonačelnica Marina Budimir.

Za najbolje su osigurani pehari ali i finišerske medalje za sve koji završe utrku, u obje discipline.

”Kako ova vrsta sportsko-atletsko-rekreativnih događaja na ovoj razini nije česta na području Slavonije, Baranje i Srijema zanimljivo je da se održava upravo  u Iloku unatoč činjenici da Ilok nema atletski klub, za razliku od većih gradova”, rekao je direktor Turističke zajednice Grada Iloka Ivica Miličević ocjenivši kako je svakako riječ o događaju koji osim sportskog, ima i značajnu turističku dimenziju.

Po završetku utrka, nakon  dodjele pehara i medalja, organizirano je zajedničko druženje.