Park šuma Adica dobiva nove sportske i zabavne sadržaje

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, U vukovarskoj gradskoj vijećnici danas je potpisan ugovor o početku realizacije projekta „Čarobna šuma“. Radi se o projektu u okviru kojega će Park šuma Adica u Vukovaru dobiti niz novih sadržaja sportsko – rekreativnih sadržaja što će donijeti i novu turističku ponudu gradu. Projekt je vrijedan 30 milijuna kuna i dio je Intervencijskog plana grada Vukovara.

U okviru projekta Adica će dobiti dva nova sadržaja. Jedan je šetnica od drveta uz rijeku Vuku u dužini od gotovo jednog kilometra koja će imati odvojke na obje obale rijeke Vuka. Šetnica će biti iznad vode, a omogućiti će i šetnju kroz močvarni dio Adice u koji se do sada nije moglo.

Drugi dio projekta je izgradnja sportsko – zabavnog adrenalinskog parka koji će se sastojati od visinskih i nizinskih statičnih poligona. U svojoj ponudi adrenalinski park će imati i stijenu za penjanje visine 20 metara s tri različita područja za tri penjačke discipline. Biti će izgrađen i zip – line dužine 470 metara koji će prelaziti rijeku Vuku.

Početak radova očekuje se tijekom mjeseca veljače, a njihovo okončanje predviđa se sredinom 2023. godine.