Uskrsna čestitka pravoslavnim vjernicima vinkovačkog paroha Predraga Azapa

Foto: Đuro Karalić
VINKOVCI, Tradicionalnim pozdravom “Hristos Voskrese – Vaistinu Voskrese!” blagdan Uskrsa pravoslavnim vjernicima vinkovačke parohije čestitao je vinkovački paroh, protojer-stavrofor Predrag Azap.
“Uskrs je praznik koji pada u vrijeme kada se priroda budi i predstavlja nam se sa novim, blistavim izgledom. Tako bi trebalo da i mi, ljudi, Uskrs dočekamo u novom ruhu, u ruhu nove, blagodatne i blagoslovljene želje da se smirimo, pokajemo i promjenimo. Da kao novi, odgovorni i prema sebi i prema Bogu i prema našoj braći, nastavimo svoj život, zauvijek odbacujući starog čovjeka mržnjom razrovanog uma, onog koji je zarobljen strastima i lošim osobinama”, kaže u usrksnoj poruci paroh Azap.
Podsjeća kako Uskrs ove godine zajedno proslavlju svi kršćani.
“Budimo zato novi ljudi, novi ljudi okupani i oživljeni u Kristu Bogočovjeku, koji postrada nas radi, a mi sad poštujmo tu žrtvu i slijedimo njegov nauk  i Evanđelje. Neka vas snaži uskrsna vjera i nada. Stoga praznujući Uskrs prosvetimo se praznikom i iscijelimo se radošću Uskrsa”, poručuje vinkovački paroh Predrag Azap.