Uselili prvi stanari u novu stambenu zgradu na Sajmištu

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Na prigodnoj svečanosti u Vukovaru su danas uručeni ključevi stanarima stambenog objekta s 21 stanom, veličine od 35 do 68 četvornih metara, izgrađenom u okviru Nacionalnog programa stambenog zbrinjavanja osoba s liste prvenstva grada Vukovara te deficitarnih kadrova na području grada.

“Važno je naglasiti kako su to obitelji s liste prvenstva grada Vukovara, mlade obitelji te deficitarni kadrovi. Ove smo godine po prvi puta stambeno zbrinuli ukupno 18 deficitarnih kadrova među kojima su liječnici, medicinsko osoblje i profesori što pokazuje da i deficitarni kadrovi žele živjeti i raditi na području grada Vukovara, Vukovarsko-srijemske županije i Slavonije”, kazao je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar.

“Na ovome mjestu u Ulici Ive Tijardovića na vukovarskom Sajmištu još prije dvije godine stajale su derutne, devastirane montažne zgrade izgrađene još 1960-ih nakon katastrofalnih poplava, a sada smo u suradnji sa Državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje podignuli moderan, dobro opremljen objekt s 21 stambenom jedinicom”, rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.