Uređuje se Trg Dražena Petrovića

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Tijekom proteklih godina Trg Dražena Petrovića u Vukovaru, koji se nalazi kod Sportske dvorane i plivališta u gradskoj četvrti Borovo naselje, bio je svojevrsno ruglo grada. Trg poslije Domovinskog rata nikada nije obnovljen pa su ga „krasile“ ispucane i ploče i slični detalji poput oštećenoga prostora za cvijeće, a koji su podsjećali na ratni period.

U međuvremenu je obnovljena i dvorana te izgrađeno plivalište tako da je trg dodatno se isticao svojim izgledom. S početkom rada plivališta, a posebno tijekom ljetnih mjeseci, trg je postao jedan veliki neslužbeni parking koji je bio prepun automobila. Tijekom protekle godine gradske vlasti su krenule s cjelovitom obnovom trga koji bi uskoro trebao dobiti novi i uređeniji izgled. Radovi na popločavanju su pri kraju i već sada se naziru obrisu lijepoga i modernog trga koji nosi ime po velikanu hrvatske i svjetske košarke.

S obzirom na trenutnu epidemiju korona virusa radovi su trenutačno zaustavljeni što će se, kako se nadamo, brzo promijeniti. Za očekivati je da planirani radovi budu gotovi već ovoga ljeta.