Upecao soma teškoga 103 kilograma i dugačkoga 250 centimetara

ŽUPANJA, Trebao je to biti još jedan od uobičajenih dana na vodi ribiča iz Županje Zvonimira Hubera koji već godinama svoje slobodno vrijeme provodi pecajući. Onda je jedan ulov sve to promijenio. Naime, Huber je pecajući na Dunavu, u blizini Kopačkog rita, u srijedu upecao soma koji spada među najveće ulove na Dunavu ikada. Na štap, varalicu i silikonsku varalicu upecao je soma dugačkoga 250 centimetara i teškoga 103 kilograma. Huber je bio u čamcu kada je ova dunavska neman zagrizla mamac i kada je započela njihova borba.

„Ta naša borba trajala je više od sat vremena. Na kraju sam ipak ja bio pobjednik“, rekao je Huber prisjećajući se toga dana.

Govoreći o upecanom somu, koji je podijeljen među prijateljima, ovaj Županjac kaže kako je top možda i najveći som upecan ikada iz čamca na Dunavu.

„Kada je počeo da m voza po vodi znao sam da se radi o velikom ulovi ali i sam sam se iznenadio koliko je zapravo bio velik. Stvarno prava neman. Imao sam i do sada značajnih ulova, međutim, niti jedan nije bio niti blizu ovome. Rekord mi je bio som od 50-ak kilograma kojega sam ulovio prije nekoliko godina“, istakao je Huber.

Kaže i kako on godinama peca na Dunavu, a bio je i član hrvatske ribičke reprezentacije. U dva navrata sudjelovao je i na svjetskim prvenstvima.

PRESS 032