Upaljena četvrta svijeća na vukovarskom adventskom vijencu

Foto: Đuro Karalić

VUKOVAR, U sklopu XIX. Vukovarskih adventskih svečanosti, koje se ove godine održavaju pod sloganom “Vukovar – zrno života, sjeme zajedništva” zapaljena je četvrta adventska svijeća na adventskom vijencu.

Svijeću su zapalili djelatnici Gradskog muzeja Vukovar u povodu 70 godina muzeja i europske Nagrade Silletto 2016.

“Velika nam je čast što smo upravo mi, djelatnici muzeja, upalili četvrtu adventsku svijeću s obzirom na obljetnicu koju muzej slavi i nagradu koju je dobio. To je jedno veliko priznanje za sav trud i red. Rekla bih da je ova adventska svijeća jedna zajednička svjetlost koja nas sa sugrađanima vodi do blagdana Božića”, poručila je ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ružica Marić.

Vukovarske adventske svečanosti održavaju se u organizaciji  Gradskog muzeja Vukovar, Hrvatskog doma Vukovar i Franjevačkog samostana i to kroz četiri tjedna Adventa tijekom kojih se na temeljima tradicijske kulture održava niz glazbeno-scenskih događanja uz paljenje svaki put po jedne adventske svijeće.

Manifestacija traje do Božića, a središnji događaj, otvorenje Stalnog postava Zbirke Bauer, zbit će se u srijedu, 21. prosinca.