Uoči Svih svetih i Dušnog dana položeni vijenci i upaljenje svijeće

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Uoči blagdana Svih svetih i Dušnoga dana izaslanstvo Grada Vukovara, predvođeno zamjenikom gradonačelnika Grada Vukovara Filipom Sušcem i predsjednikom Gradskog vijeća Grada Vukovara Željkom Sabom, položilo je vijenac i upalilo svijeću na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata.

„Tradicionalno, Grad Vukovar u povodu blagdana Svih svetih i Dušnoga dana s dužnim poštovanjem prisjeća se svih onih koji nisu među nama te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odaje počast svima koji su svoje živote ugradili u stvaranje hrvatske države. I danas, 30 godina nakon, uslijed tromosti sustava, institucija i države, žalosti činjenica da brojni građani ne znaju gdje su vječna počivališta njihovih najmilijih“, rekao je Sušac.

Nakon zajedničke molitve na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata delegacije Grada Vukovara su položile vijence i upalile svijeće i na Novom groblju „Dubrava“, podno Spomen obilježja „Ovčara“, Starom katoličkom groblju te mjesnim grobljima u Sotinu i Lipovači.