Uhićen 50-godišnjak koji se sumnjiči da je prodavao drogu

Foto>: Đuro Karalić

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je policija u nedelju, 25. listopada, uhitila 50-godišnjaka radi provođenja kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“. Prema navodima policije 50-godišnjak se sumnjiči kako je prodavao drogu više osoba na području Vinkovaca.

„U pretrazi doma i drugih prostorija 50-godišnjaka, temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, policijski službenici pronašli su i oduzeli 19,57 grama marihuane, 51,93 grama speeda, 12 komada tableta MDMA ecstasy i jednu preciznu digitalnu vagu s tragovima droge“, stoji u izvješću policije.

Uz kaznenu prijavu, 50-godišnjak će tijekom dana biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Prema navodime PU Vukovarsko – srijemske samo tijekom proteklog tjedna, od 19. o 25. listopada, na području ove PU policijski službenici Protueksplozijske zaštite su radi skladištenja i uništenja u nekoliko navrata izuzeli više eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva koje su građani dragovoljno predali ili pronašli na području županije. Izuzeti su: automatska puška tzv. „rumunjka“, lovački karabin Crvena Zastava, četiri ručne bombe M75, jedna ručna bomba M52, dimna ručna bomba, tromblonska mina M60, tromblonska školska mina M83, topovsko pancirno zrno 80mm, 2 spremnika za automatsku pušku sa 60 komada pripadajućeg streljiva te još 380 komada streljiva kalibra 7,9 i 7,62.

„Pozivamo i apeliramo na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj telefona 192“, navode iz policije.

Dodaju i kako će nakon poziva na njihove kućne adrese uputiti se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti. Takvim je pristupom zagarantirana anonimnost osobe koja predaje oružje, a što je ipak važnije, sve su potencijalne opasnosti svedene na najmanju moguću mjeru.

„Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje. Od 1. siječnja do 30. rujna 2020. godine u sklopu kampanje Manje oružja, manje tragedija na razini Policijske uprave vukovarsko-srijemske prikupljeno je 217 komada vatrenog oružja (od toga 10 komada automatskog oružja, 200 komada eksplozivnog oružja te 7 komada dugog vatrenog oružja), 8.005 komada raznog streljiva te 2,4 kilograma eksploziva“, izvijestili su iz PU.

Tijekom vikenda, od 23. do 25. listopada na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je 12 prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama te deset prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta.

Oko 22,15 sati 23. listopada na cesti između Vukovara i Negoslavaca, 58-godišnji vozač osobnog automobila pod utjecajem alkohola u organizmu (1,62 g/kg) izgubio je kontrolu nad vozilom, sletio u cestovni kanal i udario u betonski kolni ulaz, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede.

Oko 15,50 sati 24. listopada na raskrižju ulice Alojzija Stepinca s Vinogradskom ulicom u Vinkovcima, 19-godišnji vozač osobnog automobila varaždinskiih registracijskih oznaka nije prilagodio brzinu kretanja vozila vremenskim uvjetima te je udario u osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka koji se prethodno zaustavio radi propuštanja vozila iz suprotnog smjera prije skretanja ulijevo. Potom je osobni automobil varaždinskih registracijskih oznaka odbačen na suprotnu prometnu traku gdje je udario u neregistrirani osobni automobil kojim je upravljao 56-godišnjak. 56-godišnji vozač zatražio je liječničku pomoć u OŽB Vinkovci gdje su mu utvrđene lakše ozljede.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Andrijaševcima, Nuštru, Vukovaru, Bošnjacima i po dvije prometne nesreće u Županji, Iloku i Vinkovcima.

„Ističemo kako je tijekom vikenda šest vozača zatečeno s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća zabilježena koncentracija od 1,62 g/kg utvrđena je kod 58-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je uzrokovao prometnu nesreću u kojoj je teško ozlijeđen. Stacionarne kamere zabilježile su 18 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila. Policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama“, ističu iz PU.