Ugovori o radu s 50 Vukovaraca koji će biti angažirani na javnim radovima

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U gradskoj vijećnici gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić uručili su 50 Ugovora zaposlenicima u javnim radovima. Penava je pojasnio kako je ovih 50 Vukovaraca zaposleno kroz program „Uređenje, revitalizacija i privođenje namjeni javnih površina na području grada Vukovara”. Oni će biti angažirani na radovima uređenja javnih površina, krčenju divljeg raslinja, sadnji trave i sadnica drveća, bojenju dječjih igrala, klupa i koševa za otpatke.

„Ovaj projekt Grad Vukovar provodi petu godinu za redom.  Od ovog projekta očekujemo puno jer povezuje interese teže zapošljivih osoba, a to su uglavnom starije osobe koje su dulje vremena na tržištu rada, s interesima Grada Vukovara. Očekujem da nam grad nakon protoka ovih šest mjeseci izgleda ljepše i uređenije, s obojanim igralima na dječjim igralištima, klupama i koševima, uređenijim i čišćim okolišem“, rekao je Penava.

Dodao je i kako će angažirani radnici izravno raditi za Grad Vukovar. Oni će imati minimalne plaće čemu treba dodati i troškove prijevoza.  Radovi na ovom programu započinju  25. srpnja 2018. godine i traju do 24. siječnja 2019. godine.

Ukupni troškovi programa (plaće+prijevoz zaposlenika) iznose 1.239.848,16 kuna. Hrvatski zavod za zapošljavanje sudjeluje sa iznosom od 1.167.281,88 kuna dok ostatak od 72.566,28 kuna pokriva Grad Vukovar iz svojih proračunskih sredstava.