Uginuo policijski pas

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske danas su prenijeli kako je jučer, u obiteljskoj kući u Vinkovcima, uginuo policijski pas koji se nalazio u policijskom automobile kojim je upravljao policajac koji je pijan skrivio prometnu nesreću.

“Na mjestu događaja policijski službenici proveli su očevid, a lešina psa prevezena je u Veterinarski zavod u Vinkovcima gdje će se provesti razudba kako bi se utvrdio uzrok uginuća psa”, navode iz policije.

Podsjećamo kako se prometna nesreća dogodila 21. Srpnja, u 22,30 sati, na državnoj cesti D55 kada je 55-godišnji policijski službenik Policijske uprave vukovarsko-srijemske, za vrijeme službe upravljao specijalnim službenim vozilom za prijevoz službenog psa iz mjesta Županja u smjeru graničnog prijelaza Županja. Uslijed neprilagođene brzine uvjetima vidljivosti i stanju kolnika zadnjim lijevim bočnim dijelom vozila udario je u zadnji desni dio osobnog automobila (kombi) bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 55-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, u kojem se nalazilo i 6 putnika, također državljana Bosne i Hercegovine. Nakon udara, službeno vozilo je sletjelo u odvodni kanal gdje se prevrnulo na krov. U trenutku nesreće, u službenom vozilu nalazio se službeni pas njemački ovčar. Izvršenim alkotestiranjem sudionika prometne nesreće, utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu policijskog službenika u iznosu od 1,45 g/kg. Zbog počinjenih prometnih prekršaja kojima je izazivao prometnu nesreću, policijski službenik je prekršajno procesuiran, udaljen iz službe te će protiv njega biti podnesen zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka.