Udruga TOMS iz Trogira i ove godine donira Vukovarce u potrebi

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Sada već 16. godinu za redom Udruga tjelesnih invalida TOMS iz Trogira, u suradnji s Udrugom tjelesnih invalida Sinj, Udrugom osoba s invaliditetom Prijatelj iz Metkovića i Udrugom osoba s Invaliditetom Split, provode humanitarnu akciju pod nazivom “Moje svjetlo za moj Vukovar”.

U prostorijama Udruge potpisan je Ugovor o donaciji dvjema obiteljima kojima će jednom mjesečno tijekom idućih 12 mjeseci na račun biti uplaćeno po 1.000 kuna. Spomenute udruge su tim obiteljima osigurali i sredstva za kupovinu higijenskih potrepština i hrane u iznosu od 1.500 kuna dok je Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Vukovarski leptirići“ donirana didaktička oprema.

„Ova hvalevrijedna akcija udruga iz Dalmacije je još jedan dokaz koliko Vukovar ima pravih prijatelja diljem Lijepe naše. Udruga TOMS je i nositelj plakete Grada Vukovara koju je dobila upravo zbog provedbe projekta „moje svjetlo za moj Vukovar“, rekao je zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček.

Predsjednik Udruge tjelesnih invalida TOMS iz Trogira Ivica Bašić dodao je kako neće odustati od pomaganja Vukovaru i potrebitim Vukovarcima te da će i dalje nastaviti pomagati Vukovarcima. Pojasnio je i kako sredstva za akciju prikupljaju na način da na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine prodaju svijeće.