Udruga kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije počastila Vinkovčane povodom 20 godina postojanja

Foto: Grad Vinkovci

Udruga kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije danas je proslavila 20. rođendan, počastivši Vinkovčane i Vinkovčanke probranim delicijama koje su članovi udruge pripremali na licu mjesta, u vinkovačkoj pješačkoj zoni.

Rođendan im je među prvima čestitao zamjenik gradonačelnika Josip Romić, istaknuvši kako je slavonska kuhinja nadaleko poznata i priznata po svojoj kvaliteti i posebnosti te kako su upravo članovi županijske Udruge kuhara i slastičara njezini najbolji predstavnici i promotori.

„Tome svjedoče rezultati koje postižu na svim važnim natjecanjima, brojna priznanja i nagrade u njihovoj zbirci, ali i stalno sudjelovanje u javnom životu našega grada i naše županije. Čestitam im ovu veliku obljetnicu, u nadi kako će i nadalje uspješno i zdušno raditi na promociji Slavonije i slavonske kuhinje“, poručio je Josip Romić.

“Uvijek je u fokusu rada naše udruga bila borba za očuvanje priprave tradicijskih jela, kao i struke kojoj pripadamo. Danas je teško naći kuhara, iako smo ih mi educirali dosta. Međutim, oni koji rade rade kvalitetno i želja nas starijih je da ovaj posao nastave mladi jer mislim da imaju što i oni pokazati”, kazao je predsjednik Udruge kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije Jozo Gale

Foto: Grad Vinkovci