Udahnite čaroliju  Božića bez opasnosti  pirotehnike kroz projekt „Magični Osmijeh“

Foto: Anita Tufekčić

GUNJA, U Osnovnoj školi „Antun i Stjepan Radić“ u Gunji danas su u sklopu preventivnih mjera pripadnici PU vukovarsko-srijemske organizirali edukaciju o opasnosti pirotehnike te su podržali i kampanju „Mir i dobro“ kroz projekt „Magični Osmijeh“. Cilj je na taj način podići svijest o opasnostima koje donosi neodgovorno korištenje petardi, posebice među najmlađima.

Policijski službenik Službe prevencije Ravnateljstva policije Mario Salopek učenicima nižih razreda predstavio je kampanju „Mir i dobro“, u sklopu koje je proveden preventivni program „Petarde nisu igračke“ koje podučavaju djecu o rizicima povezanim s pirotehnikom te ih potiču na sigurno i odgovorno ponašanje.

U sklopu projekta provedena je  i preventivna kampanja „Web heroj“, čiji je cilj osvijestiti i educirati građane o nužnosti i načinima zaštite u virtualnom svijetu. Učenici su dobili brošure s korisnim savjetima za roditelje kako bi osigurali sigurno okruženje za djecu tijekom blagdana.

Osim edukativnog dijela, učenike je zabavio i djed Božićnjak Mađioničar  kroz zabavnu radionicu magičnih trikova gdje su djeca iz bliza vidjela i učila o trikovima mađioničara, sve kako bi umjesto opasne pirotehnike svoje blagdane proveli sigurno, a  i dalje s osmijehom na licu.

Zahvaljujući glavnom sponzoru Hrvatskoj elektroprivredi (HEP), djed Božićnjak je djeci podijelio slatke poklone.

Projekt Magični Osmijeh je poseban program koji je nastao u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i ima jedinstvenu svrhu: donijeti radost i sigurnost u božićno vrijeme.