Za učenike osnovnih školi iz Vukovara besplatni udžbenici, bilježnice, cvičke i startasice

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava najavio je kako će svi učenici osnovnih škola, a koji imaju prebivalište na području Grada, povodom početka nove školske godine dobiti besplatne udžbenike, bilježnice te cvičke ili startasice kao preobuku. Penava je istakao kako se na ovaj način izlazi u susret roditeljima i tako im se omogućava ušteda u kućnim budžetima pred početak nove školske godine. Pojasnio je i kako Grad Vukovar četvrtu godinu za redom za sve osnovce osigurava besplatne knjige, drugu godinu za redom dobiti i komplete bilježnica i pisanki, a da je novost da će po prvi put za sve osnovce biti osigurana i preobuka za školu.

„To je na neki način i najava novog programa i smjera u kojem će se Grad fokusirati na djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta s pojačanom skrbi“, rekao je Penava.

Dodao je i kako su za učenike od prvoga do četvrtog razreda osigurane cvičke, iz razloga da izbjegnu probleme s vezivanjem vezica, dok će učenici od 5-8 razreda dobiti startasice koje će biti u raznim bojama. S prvim danima škole od svih učenika uzet će se brojevi te će im cvičke ili tenisice biti dostavljene do kraja mjeseca rujna.

Gradska pročelnica za društvene djelatnosti Ana Živanović rekla je kako su za potrebe osiguranja besplatnih udžbenika, bilježnica i preobuke gradske vlasti osigurale oko pola milijuna kuna. Bilježnice, koje će biti dijeljene osnovcima, ove godine na koricama imati će motive raznih projekata izvršenih u gradu. Pa se tako na njima mogu vidjeti fotografije sa Svečane Sinjske alke, Susreta katoličke mladeži, Vodotornja, zime, Dunava…

Gradske vlasti s ovim najavljuju i kako će u budućnosti fokus rada usmjeriti više prema predškolskoj djeci i djeci iz osnovnih škola.