Učenici pet srednjih škola crtali grafite na zadanu temu

VINKOVCI, Profesori i učenici Ekonomske škole iz Vinkovaca, pod vodstvom profesorice Mirjane Čavar, osmu godinu za redom organizirali su crtanje grafita. Čavar je rekla kako su u početku grafite crtali samo učenici ove vinkovačke škole da bi se kroz godine broj škola koje sudjeluju u ovome „natjecanju“ povećavao. Tako su ove godine grafite crtali učenici pet škola iz Vinkovaca i Vukovara.

„Natjecanje se odvija na način da u svakoj od školi koje sudjeluju u natjecanju održava se prvi krug crtanja grafita. Tijekom toga prvoga kruga učenici nemaju zadanu temu i crtaju grafite kakve žele. Najbolji radovi biraju se na izložbama u školama i onda oni sudjeluju u drugom krugu. U drugom krugu crta se tehnikom tempera pri čemu imaju zadanu temu“, pojašnjava Čavar.

Ovogodišnja tema bila je „Zakoni su kao paukova mreža, oni hvataju samo male muhe dok velike s lakoćom tu mrežu rastrgaju“. Čavar ističe i kako ovo nije klasično natjecanje nego da na ovaj način omogućavaju učenicima da se bolje i kvalitetnije druže i upoznaju. Voljela bi i kada bi crtanje grafita s godinama preraslo i na svojevrsno natjecanje na razini županije.

IVAN MATIĆ