U Županji održan 16. Glazbeni festival „Šokačke pisme“

Foto: VSŽ


 ŽUPANJA, U okviru obilježavanja Dana grada Županje i blagdana Mučeništva sv. Ivana Krstitelja, sinoć je na Trgu kralja Tomislava, održan 16. Glazbeni festival „Šokačke pisme” Županja 2021., a festivalu je pored brojnih uzvanika, nazočio i župan Damir Dekanić.

„Mislim da smo nadaleko poznati po tamburaškim pjesmama. Područje Vinkovaca, Vukovara, a posebno Županja i županjski kraj, imaju toliko dobrih tamburaša, toliko dobrih bendova, stoga i imaju mjesto gdje će pokazati sve ono što znaju. Festival „Šokačke pisme“ je prigodna manifestacija za predstavljanje tamburaša i pjesama, što mi je izuzetno drago, te sam došao večeras poslušati pjesme koje su pripremili”, rekao je tom prigodom župan Dekanić.

Na Festivalu je nastupilo 29 tamburaških sastava i solista, a Festival je započeo s dodjelom nagrada. Prema odluci 15 radijskih postaja najslušanijom pjesmom proglašena je pjesma „Braca” Tamburaškog sastava „Šokci”, a nagradu im je uručio gradonačelnik Županje Damir Juzbašić. 

Najslušanijom drugom pjesmom proglašena je „Eno ga opet”, a nagradu je Stjepanu Jeršeku-Štefu uručio urednik Radio Osijeka Davor Lončarić, dok je najslušanijom trećom pjesmom proglašena „Arenda” Tamburaškog sastava „Kristali“, a nagradu im je uručio direktor festivala Damir Bačić.

Posebno priznanje za promicanje i njegovanje tamburaške glazbe primio je Šima Jovanovac kojemu je nagradu uručio župan Damir Dekanić.