U županiji 239 novih covid zaraza, dvije osobe umrle

Foto: Pixabay

Zaraza covidom potvrđena je kod novih 239 osoba, a dvije zaražene su umrle u Vukovarsko-srijemskoj županiji u protekla 24 sata, priopćio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima 96 ih je iz Vinkovaca, 22 iz Županje, 17 iz Vukovara, 11 iz Nuštra, po devetero iz Bršadina i Ivankova, sedmero iz Trpinje, po šestero iz Babine Grede, Komletinaca i Mirkovaca,četiri iz Gradišta, po troje iz Cerića, Novih Jankovaca, Retkovaca i Vođinaca, a po dvoje iz Borova, Bošnjaka, Cerne, Lipovače, Nijemaca, Otoka, Starih Mikanovaca i Tordinaca.

Po jedna zaražena osoba je iz Andrijaševaca, Berka, Gaboša, Gunje, Ilače, Jarmine, Marinaca, Ostrova, Podgrađa, Posavskih Podgajaca, Privlake, Rokovaca, Slakovaca, Sotina, Starih Jankovaca, Svinjarevaca, Šiškovaca i Štitara. 

Bolnički se liječi 71 zaražena osoba, a 1913 osoba je u samoizolaciji. Među oboljelima je i 80 djelatnika iz sustava zdravstva, dok je iz sustava obrazovanja covid pozitivno 158 nastavnika i 804 učenika.Od početka pandemije u županiji je oboljelo 25.508 osoba, od kojih je 23.953 izliječeno, a 406 umrlo.