U Vukovaru započela trodnevna događanja u sklopu festivala “Svi zaJedno Hrvatsko Naj”

Foto: Svi zaJedno Hrvatsko Naj

Na središnjem vukovarskom gradskom trgu večeras je otvoren trodnevni festival “Svi zaJedno Hrvatsko Naj” u kojem će sudjelovati preko 500 sudionika iz raznih dijelova Hrvatske koji će prezentirati ono najbolje od hrvatske nematerijalne kulturne baštine.

Festival je otvorio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava pozvavši sugrađane, ali i građane izvan Vukovara da dođu i uživaju u onome što festival nudi, a koji se ove godine održava se na tri lokacije: Trgu Republike Hrvatske na kojem se nalazi centralna pozornica i ugostiteljske kućice; korzu gdje su se smjestili sajamski štandovi s domaćim proizvodima iz cijele Hrvatske te perivoju dvorca Eltz gdje se održava izložba oldtimera i bal lipicanaca.

Posjetitelji šetnjom po Vukovaru imaju mogućnost upoznati se s destinacijama i manifestacijama koje se tijekom godine održavaju u različitim dijelovima Hrvatske, kušati autohtona hrvatska jela i uživati u ponudi najboljih hrvatskih vina, a ove okosnicu festivala čine lipicanci s obzirom kako su posljednji uvršteni na UNESCO Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, poručuju iz Grada Vukovara.

Ovogodišnji ambasador festivala je Gibonni koji će svoj koncert održati večeras. Sutra u 21 sat održat će se koncert Klape Šufit, a u nedjelju u 20 sati koncert Giuliana.

Svi zaJedno Hrvatsko Naj – Službena stranica festivala SZHN