U Vukovaru otvorene 20. Sportske igre mladih

VUKOVAR, U Sportskoj dvorani u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje otvorene su 20. Sportske igre mladih u kojima sudjeluju osnovci i srednjoškolci iz cijele Hrvatske. Prema riječima predsjednika Organizacijskog odbora igara Zdravka Marića Sportske igre mladih su kroz proteklih 20 godina ušli u svaki kutak Hrvatske.

“Nakon otvorenja slijede kvalifikacijska natjecanja po županijama. Finale je tijekom srpnja i kolovoza u Splitu”, rekao je Marić.

U međuvremenu su igre se proširile i na BiH i Srbiji gdje su također postale prepoznatljive, a u planu su i novi projekti. O značaju igara govori i podatak da je kroz 20 godina u njima sudjelovalo oko 800.000 djece.

“Smo tijekom prošle godine u Iigrama je sudjelovalo oko 62.00 djece. U BiH sudjelovalo je oko 38.000 djece, a u Srbiji još oko 30.000. Ove godine očekujemo još veće brojke”, rekao je Marić.

Okupljenima se obratila i nedavno imenovana pomoćnica ministra obrazovanja ministarstva obrazovanja i sporta Janica Kostelić koja je rekla kako je sport grana koja je vrlo pozitivn za djecu.

“Djecu treba usmjeriti prema sportu da se druže, zabavljaju i budu djeca. Na taj način ona steknu i neke navike koje im mogu pomoći u daljem životu bez obzira bavili se sportom ili nečim drugim”, rekla je Kostelić.

IVAN MATIĆ