U Vukovaru održano studentsko Državno prvenstvo u plivanju i vaterpolu

Foto: Veleučilište Lavoslav Ružička

VUKOVAR, Proteklog vikenda na Plivalištu u Vukovaru održano je dvodnevno Državno prvenstvo UniSport H2O za studente i studentice u plivanju i vaterpolu. O natjecanju govori i to da je nastupilo više od 150 natjecatelja s devet visokoškolskih ustanova iz Hrvatske. Kako je rečeno ovo natjecanje se održava već sedmi put u Vukovaru.

“Činjenica da je Vukovar sedmi put domaćin ovoga natjecanja pokazuje kako Vukovar sjajno prima studente sportaše”, rekao je na svečanosti otvaranja predsjednik Hrvatskoga akademskoga sportskoga saveza Haris Pavletić.

Predstavnici iz Zagreba osvojili su 27 medalja, od čega 12 zlata, 8 srebra te 8 bronci, što je bilo i više nego dovoljno za pehar u muškoj i ženskoj kategoriji te ukupnu titulu. Drugu poziciju uvjerljivo drže studenti Sveučilišta u Splitu s ukupnih 10 medalja (po dvije zlatne i srebrne te šest brončanih odličja), dok su treći studenti Sveučilišta u Rijeci Odličan su dan imale i plivačice Sveučilišta u Zadru koje su osvojile 4 zlatne, 3 srebrne i 1 brončanu medalju predvođeni Anom Burazer i Hanom Sivec. Na postolje su se još penjali studenti iz Rijeke, Osijeka, Dubrovnika te TVZ-a.