U Vukovarsko-srijemskoj županiji bez oboljelih od koronavirusa, epidemiološka situacija stabilna, građani se pozivaju na pridržavanje preporuka

Foto: Đuro Karalić

VUKOVAR, Epidemiološka situacija na području Vukovarsko-srijemske županije stabilna je i nema koronavirusom zaraženih osoba, rečeno je na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije uz poziv građanima se pridržavaju izrečenih preporuka.

“Epidemiološka situacija u županiji je stabilna, a da bi takva i ostala potrebno je da se svi pridržavamo mjera koje su donijete i koje trebamo primjenjivati. Ključno je da naše stanovništvo ostane mirno, sluša preporuke i maksimalno ih se pridržava”, napomenula je ravnateljica županijskog  Zavoda za javno zdravstvo Kata Krešić.

Također je kazala kako se u samoizolaciji u našoj županiji nalazi oko 300 građana.

Predsjednik Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, župan Božo Galić kazao je kako je jutros održana i koordinacija načelnika i gradonačelnika Vukovarsko-srijemske županije na kojoj je usvojen niz mjera za spriječavanje širenja korona virusa. Između ostalog, se nalaže odgoda svih javnih okupljanja, privremeno zatvaranje knjižnica, muzeja, tržnica, otkazivanje u zdravstvenim ustanovama svih pregleda koji nisu nužni, a rad ugostiteljskih objekata i restorana ograničava na vrijeme od 6 do 18 sati.

“Donijeli smo i odluku o mobilizaciji dva objekta na području županije od kojih će jedan biti namijenjen za karantenu vozača kamiona koji su u tranzitu, a drugi za karantenu ostalih građana”, kazao je načelnik Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije Zdravko Kelić.

Na graničnom prijelazu Bajakovo kolona kamiona duga je osam, a na Tovarniku četiri kilometara, dok prometa osobnih vozila gotovo i nema, naveo je načelnik PU vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular. Također je kazao kako policija prati pridržavaju li se građani izrečenih mjera samoizolacije, te kako je vukovarsko-srijemska policija imala devet dojava, a u pet slučajeva je utvrđeno da je bilo kršenja samoizolacije.