U Vođincima pronađeno beživotno tijelo 74-godišnjaka, utvrđeno kako je pao prilikom uspinjanja betonskim stubištem

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Postupajući po dojavi 21. travnja u 17,45 sati u Vođincima su policijski službenici u podnožju betonskog stubišta u dvorištu obiteljske kuće zatekli beživotno tijelo 74-godišnjaka. Mrtvozornica je na mjestu događaja utvrdila smrt uslijed ozljeda glave, dok druge ozljede na tijelu nije utvrdila. Obavljenim očevidom utvrđeno je kako je 74-godišnjak, prilikom uspinjanja betonskim stubištem do garaže na kojoj se nalazi pušnica, iz neutvrđenih razloga s visine od oko 170 cm pao na leđa do podnožja stubišta gdje je i zatečen, pri čemu je zadobio ozljede od kojih je i preminuo. Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva, nad mrtvim tijelom izvršit će se obdukcija. O ovom događaju policija će podnijeti posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske dogodila se jedna prometna nesreća u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene (Nuštar).

Tijekom jučerašnjeg 24-satnog provođenja pojačanog nadzora brzine kretanja vozila u okviru ROADPOL-ove aktivnosti Speed Marathon, na 84 lokacije na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske utvrđeno je ukupno 110 prekršaja nedopuštene brzine kretanja, od čega su 88 prekršaja utvrdili policijski službenici, dok su fiksne kamere zabilježile 22 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila. Najveća brzina od 187 km/h zabilježena je na autocesti Zagreb-Lipovac, dok je u naseljenom mjestu najveća zabilježena brzina iznosila 89 km/h u Vinkovcima. Za provođenje pojačanog nadzora brzine kretanja vozila korišteni su svi raspoloživi uređaji za nadzor brzine i maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika.

Lokacije odabrane za ovu aktivnost određene su sukladno prijedlozima građana, uvažavajući i lokacije koje su se iskustveno pokazale kao mjesta na kojima se učestalo događaju prekršaji i prometne nesreće. Predložene lokacije koje građani smatraju „rizičnima“, a koje nisu bile obuhvaćene ovom akcijom, policijski službenici nadzirat će u okviru svojih svakodnevnih zadaća.

Tijekom 2020. godine evidentirano je 12.380 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila što je na dnevnoj bazi oko 34 prekršaja. Uzimajući u obzir rezultat od 110 prekršaja utvrđenih tijekom pojačanog nadzora brzine kretanja vozila, smatramo da se navike vozača nisu promijenile i da se brzina kretanja vozila u znatnoj mjeri ne poštuje.