HKS: Nesagledive posljedice popuštanja ucjenama SDSS-a

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Na zatvoren dijelu 56. Sjednice Vlade Dejan Drakulić (SDSS) imenovan je za pomoćnika ministra uprave. Tim povodom Hrvatska konzervativna stranka (HKS) oglasila se priopćenjem za javnost u kojem su izrazili svoje negodovanje.

„Ovim imenovanjem još jednom se potvrđuje koalicija HDZ-a i SDSS-a na državnoj razini. Svjesni smo činjenice da je legitimno pravo vladajuće većine imenovati više dužnosnike u ministarstvima, no zabrinjavajuće je što se radi o Ministarstvu uprave, jednom od najutjecajnijih ministarstava, koje je, između ostaloga, nadležno i za nadzor djelovanja jedinica lokalne samouprave. Žalosno je što očigledno Milorad Pupovac i SDSS, s obzirom na njihovu prošlost i aktualno djelovanje, imaju prevelik utjecaj na kreiranje državne politike, od premještanja spomen ploče poginulim bojovnicima HOS-a iz Jasenovca pa do jučerašnjeg imenovanja Drakulića pomoćnikom ministra. S obzirom na utjecaj SDSS-a na ovu i prethodne vlade smatramo da pod hitno treba mijenjati izborni zakon jer je apsurdno da su srpskoj nacionalnoj manjini osigurana tri saborska mandata kojima nakon svakih izbora ucjenjuju vlast radi osobne koristi, a često na štetu hrvatskih nacionalnih interesa“, stoji u priopćenju kojega potpisuje predsjednik HKS-a Marijan Pavliček.

Inače, Drakulić je u svojoj političkoj karijeri obnašao dužnost predsjednika vukovarskog SDSS-a, a bio je i dogradonačelnik Vukovara iz redova srpske nacionalne manjine.