U Vinkovcima nestala 2 motocikla, u Ostrovu podmetnut požar

Policija prometna nesreća Bajakovo
Foto: Pixabay/fsHH

VINKOVCI, Prema navodima iz priopćenja PU Vukovarsko – srijemske u subotu, 14. kolovoza, tijekom noći je u Vinkovcima, i to ispred stambene zgrade, nestao motocikl marke Honda vinkovačke registarske oznake. Vlasnik, 49-godišnjak iz Vinkovaca, je prema prijavi oštećen za iznos od više tisuća kuna. Istoga dana je u Vinkovcima, u vremenu od 11 do 21 sati, nestao i moped marke Tomos vinkovačke registarske pločice. Vlasniku, 58-godišnjem Vinkovčaninu, pričinjena je materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

„Policija je odmah zaprimila prijave te započela s provođenjem izvidima, a nadležnom državnom odvjetništvu će biti podnijete kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela“, izvijestila je PU.  

U petak, 13. kolovoza, oko 5 sati ujutro u obiteljskoj kući u Ostrovu došlo je do požara. Požar je dojavljen te su stoga pripadnici DVD-a Ostrovo brzo reagirali i ugasili požar. Policija i protupožarni inspektor su proveli očevid na mjestu događaja, gdje su utvrdili materijalnu štetu u iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna. U obiteljskoj kući gdje je i došlo do požara nije bilo osoba, a brzom reakcijom i gašenjem nije došlo do širenja požara na neposrednu okolinu.

„Policija je odmah reagirala i privela 31-godišnjaka iz Cerića te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje kada je utvrđena osnovana sumnja da je kroz prozor navedene obiteljske kuće ubacio zapaljivi predmet, čime je izazvao požar te je tako opće opasnom radnjom i predmetom doveo u opasnost život i imovinu“, izvijestila je PU.

Nadležnom državnom odvjetništvu je podnijeta kaznena prijava zbog sumnje da je 31-godišnjak počinio kaznena djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i kaznenog djela Prijetnja.

Tijekom vikenda, od 13. do 15. kolovoza 2021. godine dogodilo se 13 prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće u kojima su ukupno dvije osobe lakše ozlijeđene i 11 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta.

Prometne nesreće s lakše ozlijeđenim osobama dogodile su se u Gunji, 13. kolovoza, oko 07,50 sati te u Ceriću, 15. kolovoza oko 16 sati. Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vinkovcima-2, Gradištu, Županji, Vukovaru-2, Nuštru, Starim Mikanovcima, i Babinoj Gredi (auto-cesta Zagreb-Lipovac).

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli dva vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,30 g/kg zabilježena je kod 25-godišnjeg vozača osobnog automobila u Iloku. Prema oba vozača određena je mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Stacionarne kamere zabilježile su 126 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti D2, 93 prekršaja