U vinkovačkom SDP-u smatraju kako su problemi u Cibaliji rezultat lošeg političkog i profesionalnog kadroviranja i utjecaja HDZ-a

Foto: SDP Vinkovci

VINKOVCI, Sportski i financijski krah vinkovačkog nogometnog kluba, a moguće i kraj ozbiljnog nogometa u Vinkovcima, predstavlja najeklatantniji primjer što se može dogoditi s uspješnim lokalnim sportskim klubom kada postane igračka političke stranke, što u slučaju Cibalie znači – igračka Hrvatske demokratske zajednice Grada Vinkovaca i Županije vukovarsko-srijemske, poručuju u vinkovačkom SDP-u iz kojega su se u petak u povodu “pada” Cibalije u Treću hrvatsku nogometnu ligu oglasili priopćenjem za javnost.

“Prelazak iz Prve u Treću nogometnu ligu kluba koji je jedno vrijeme i u iznimno jakoj ligi bivše Jugoslavije predstavljao respektabilnu ekipu može se ocijeniti samo jednom riječju – katastrofa! Nakon takvog debakla uvijek nastupi vrijeme svođenja računa, odgovornosti i traženje puta za povratak na stare pozicije. Bez jasnog pogleda na karakter i veličinu problema neće se moći naći rješenja za dogledni oporavak jednog od simbola Grada na Bosutu”, smatraju SDP-ovci.

Za teško stanje u klubu optužuju župana Božu Galića i bivšeg gradonačelnika Mladena Karlića.

“Zanimljivo je kako se nijedan od spomenute dvojice nije oglasio u javnosti, nego izjave daje novi gradonačelnika Ivan Bosančić kojemu je Cibalia naslijeđeno stanje i još jedan kostur iz ormara. Upravo bi Božo Galić i Mladen Karlić trebali dati odgovore na ozbiljna i teška pitanja kako bi kao najodgovorniji objasnili funkcioniranje Kluba za vrijeme dok su oni bili „glavni“ u njemu”, smatraju u vinkovačkom SDP-u.

Pitanja je mnogo, a za odgovore i preuzimanje odgovornosti je došlo krajnje vrijeme jer bi Cibalia sljedeću godinu trebala proslaviti 100-godišnjicu postojanja u 3. HNL u nikad lošijem ozračju, pred financijskim i poslovnim kolapsom, a o kvaliteti igračkog kadra i budućnosti bez kvalitetnog omladinskog pogona bolje je i ne govoriti, navodi se.

“Međutim, varaju se svi oni koji misle da je odgovornost samo na nekoliko najistaknutijih osoba koje se „vedrile i oblačile“ Cibaliom prethodnih godina. One su svakako najodgovornije, ali krivaca je u Vinkovcima više tisuća. Krivi su svi oni koji su sa snishodljivošću promatrali kako netalentirana djeca vinkovačkih „uglednika“ imaju prednost u mladim selekcijama kluba, a talentirana djeca „neuglednika“ moraju biti 150 % bolja da uđu u prvu momčad, kako lokalni menađerčići mešetare s igračima, kako se upravlja s poslovnim prostorima na stadionu, kako se Cibalia koristi u političkim kampanjama, kako se odbijaju potencijalni investitori, kako se supruge vode na službena putovanja i još mnogo, mnogo toga… Nažalost, snishodljivost i oportunizam mnogih u Vinkovcima su doveli Cibaliu tu gdje jeste”, zaključuju u vinkovačkom SDP-u.