U vinkovačkim Lenijama rezidba i uklanjanje starih, oštećenih i suhih stabala

Foto: Đuro Karalić

U sklopu uređenja i održavanja vinkovačkog parka Lenije danas je obavljena rezidba i uklanjanje starih, oštećenih i suhih stabala umjesto kojih će, kako je najavio voditelj Uprave šuma Vinkovci Krasnodar Sabljić, biti zasađene nove sadnice hrasta, jasena, šumskih voćkarica, graba i ostalih vrsta koje obitavaju na prostoru djelovanja vinkovačke Uprave šuma.

Pored brige za građane i zdravlje parka, jedan od razloga uređenja Lenija je i skorašnje održavanje Dana hrvatskog šumarstva koji će u Vinkovcima biti održani 3. lipnja.

„Zadnji su put Dani šumarstva u našemu gradu bili 2003. godine i evo napokon smo dobili priliku ponovno prezentirati naš kraj i naš grad. Želimo biti dobri domaćini i to odraditi što je najbolje moguće”, kazao je Sabljić dodajući kako će se na Danima natjecati 90-tak radnika koji će pokazati znanje u šumarskoj struci.

Po riječima zamjenika vinkovačkog gradonačelnika Josipa Romića, uklanjanjem starih i sadnjom novih stabala pomlađuje se park Lenije te čuva njegova bioraznolikost s ciljem kako bi ga se ostavilo budućim naraštajima da i oni uživaju u hladu njegovo drveća..