U subotu dva požara u županiji, zabilježena materijala šteta od nekoliko stotina tisuća kuna

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Prema informacijama iz PU Vukovarsko – srijemske u subotu, 23. travnja, na području PU zabilježena su dva požara. Prvi požar izbio je oko 00,40 sati na radnom stroju marke Đuro Đaković, vlasništvo poljoprivredne tvrtke iz Tovarnika. Radni stroj nalazio se parkiran pod nadstrešnicom u dvorištu povezane tvrtke u Lovasu. Obavljenim očevidom utvrđeno je da je uzrok požara kratki spoj na električnim instalacijama radnog stroja. U požaru nema ozlijeđenih osoba, a prema nestručnoj procjeni ovlaštene osobe oštećenih tvrtki, materijalna šteta iznosi nekoliko stotina tisuća kuna.

Drugi požar izbio je u točno neutvrđeno vrijeme u prostoriji na katu nenastanjene obiteljske kuće u Vrtnoj ulici u Vinkovcima, vlasništvo 22-godišnjakinje iz Vinkovaca, odakle se proširio na druge prostorije na katu te krovište kuće. Policija je obavila očevid te utvrđuje okolnosti nastanka požara. U požaru nitko nije ozlijeđen, a materijalna šteta procijenjena je na iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Tijekom vikenda, od 22. do 24. travnja na području PU vukovarsko-srijemske evidentirano je sedam prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i šest prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Oko 10,45 sati, 22. travnja, u Ulici Križnog puta u Nuštru, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila gustoći prometa 33-godišnji vozač nije mogao pravovremeno zaustaviti teretni automobil vukovarskih registracijskih oznaka te je udario u stražnji dio osobnog automobila vukovarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 46-godišnjak. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 46-godišnja putnica.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vinkovcima (2), na autocesti Zagreb-Lipovac, Tovarniku, Županji i Đeletovcima.

Tijekom vikenda policijski službenici su u prometu zatekli šest vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,95 g/kg, zabilježena je kod 36-godišnjeg vozača u Vinkovcima. Jedan vozač smješten je u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 25 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, najviše na cesti DC55 kod Gradišta.