U Spačvi izgorjeli brodski podovi, a šteta, neslužbeno, oko 10 milijuna kuna

Foto: Đuro Karalić
VINKOVCI, U požaru koji je u subotu rano ujutro buknuo u skladištu gotovih proizvoda Drvne industrije Spačva izgorjele su velike količine za isporuku kupcima spremnog brodskog poda, a šteta se, neslužbeno, procjenjuje na oko 10 milijuna kuna.
Po riječima zapovjednika DVD Spačva Željka Buzova, požar je gasilo tridesetak pripadnika DVD-a Spačva i JVP Vinkovci sa devet mlaznica i četiri vozila.
“Lokalizirali smo požar, a sada obavljamo dogašenje pojedinih manjih požara unutar skladišta, s obzirom da je riječ o drvetu koje još uvijek gori”, izjavio je novinarima Buzov.
Po riječima voditelja logističke potpore u Spačvi Ivana Perkovića, u požaru nema ozlijeđenih osoba. U trenutku izbijanja požara skladište je bilo prazno s obzirom da je zadnja smjena radnika pogone napustila u petak oko 22 sata, i to zbog praznika Dana neovisnosti, a inače se radi u tri smjene.
“Po onome što su zabilježile  nadzorne kamere vidi se da je požar izbio uza zid te sumnjamo na električne instalacije kao uzrok ali ćemo puno više znati kada se obavi očevid”, kazao je Perković dodajući kako će očvid započeti kada se vatra potpuno ugasi i stvore uvjeti za ulazak nadležnih osoba u skladište.

Đuro Karalić

Foto: Đuro Karalić