U nedjelju došlo do fizičkog sukoba nekoliko mladih osoba, policija istražuje okolnosti sukoba

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je u nedjelju, u večernjim satima, u ugostiteljskom objektu u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo Naselje fizički se sukobilo nekoliko mlađih osoba koje su se potom udaljile s mjesta događaja. U tijeku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih sudionika i okolnosti događaja.

Tijekom noći 2./3. srpnja provaljeno je u obiteljsku kuću u Rajevom Selu iz koje ništa nije otuđeno. Provalom je 45-godišnjem vlasniku počinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna. Policija će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Teška krađa.

U ranim jutarnjim satima 1. srpnja izbio je požar na pilani u Andrijaševcima kojega su lokalizirali pripadnici JVP Vinkovci i DVD Cerna.

„Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, u suradnji s inspektorima zaštite od požara te stručnu pomoć vještaka Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić, obavili očevid kojim je utvrđeno kako je požar izbio u dijelu sabirnog prostora za piljevinu koji se nalazi ispod silosa, odakle se proširio na cijelu halu i strojeve za obradu drveta. Požar je uzrokovan plamenom nepoznatog porijekla, a elementi kaznenog djela nisu utvrđeni. U požaru nema ozlijeđenih osoba, a po procjeni odgovorne osobe pilane materijalna šteta iznosi oko 2 milijuna kuna. Policija će o događaju uputiti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu“, navodi se u priopćenju policije.

Tijekom proteklog vikenda, od 1. do 3. srpnja na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno osam prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci-2, Vukovar, Cerna, granični prijelaz Tovarnik, Ivankovo, čvor Županja autoceste Zagreb-Lipovac, Srijemske Laze).

Stacionarne kamere zabilježile su 36 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, najviše u Nuštru.

Tijekom proteklog vikenda 12 osoba je zatečeno u prometu s prisutnošću alkohola u organizmu za vrijeme upravljanja vozilom te dvije osobe s prisutnošću opojnih droga, a dvije su osobe smještene u posebne jedinice policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća koncentracija alkohola za vrijeme upravljanja vozilom zabilježena je u subotu, 2. srpnja, kod 36-godišnjaka iz Gradišta, zatečenog oko 17,10 sati u Gradištu, u Ulici kralja Tomislava, s koncentracijom alkohola od 3,31 g/kg. Ovaj vozač je zatečen pri upravljanju neregistriranog traktora, s nevažećom prometnom dozvolom, te bez valjane vozačke dozvole. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok je vozilo isključeno iz prometa.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.