U Soljanima u prometu smrtno stradala 73-godišnjakinja

Foto: mup.hr

VINKOVCI, U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće u kojima je jedna osoba smrtno stradala, a jedna lakše olzijeđena, izvjestilaje policija.

Sinoć, oko 21,20 sati 76-godišnjak iz Soljana upravljao je osobnim automobilom marke „VW Golf“, njemačkih registracijskih oznaka, krećući se županijskom cestom iz smjera Vrbanje u smjeru Soljana. Zbog nedržanja dovoljne udaljenosti od traktora iza kojeg se kretao, udario je u traktorski priključak (okretač sijena) koji je bio zakačen na traktor „Zetor“, županjskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 38-godišnjak iz Soljana.

Od posljedica udara smrtno je stradala putnica u osobnom vozilu, 73-godišnjakinja iz Soljana.

Oko 13,50 sati, 32-godišnjak iz Nuštra upravljao je osobnim automobilom marke „Mercedes“, vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se cestom iz smjera Vinkovaca u smjeru Vukovara. Dolaskom do raskrižja u Nuštru, skrenuo je ulijevo a da nije propustio motocikl „Piaggio Beverly“, vukovarskih registracijskih oznaka, koji je zadržavao smjer kretanja, a kojim je upravljao 38-godišnjak iz Vukovara. Uslijed udara i pada na tlo motociklist je teže ozlijeđen.

U ovom tjednu na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je nekoliko pronalazaka minsko-eksplozivnih sredstava.

Tako je na poljoprivrednom zemljištu pokraj Privlake, prilikom obrade tla, pronađena minobacačka granata M-44, 81 MM iz Drugog svjetskog rata. Djelatnici građevinske tvrtke iz Vinkovaca, radnim strojem uz nasip uz rijeku Savu u Rajevu Selu iskopali su topovsko zrno, dok su djelatnici vukovarskog trgovačkog društva, prilikom sadnje kultura na poljoprivrednoj površini pokraj Vukovara, pronašli minobacačku granatu. U Bapskoj je, pak, osoba koja je željela ostati anonimna, prilikom čišćenja podruma obiteljske kuće u ulici Križnog puta, pronašla tri ručne bombe.

Djelatnici osječke građevinske tvrtke, prilikom kopanja odvodnog kanala uz cestu D-57, na udaljenosti 1km od Vukovara prema Negoslavcima, iskopali su protutenkovski projektil.

Pronađena minsko-eksplozivna sredstva policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu pohranili su u skladište PU vukovarsko-srijemske do uništenja, navodi policija.

ĐURO KARALIĆ