U sklopu 56. Vinkovačkih jeseni u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci otvoreno Dvorište ideja

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, U lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci jutros je otvoreno Dvorište ideja, novi projekt u okviru 56. Vinkovačkih jeseni, namjenjeno isključivo najmlađim Vinkovčanima, a u društvu gradonačelnika Ivana Bosančića, čast da otvori Dvorište imala je mala gradonačelnica Vinkovaca Ella Hasel.

„Ovo je jedna prekrasna čarolija gdje možete osloboditi svoju kreativnost i smisliti neku novu ideju, a moja uloga je pozvati i podržati svu djecu koja sudjeluju. Dvorište ideja otvoreno je za sve, ovo je mjesto gdje se potiče kreativnost i kroz radionice, predstave i ostale sadržaje djeca dolaze do novih ideja i mogu to koristiti u školi ili kući”, kazala tom prigodom Ella Hasel.

Dvorište ideja osmislila je Iva Tadić, pedagoginja Gradskog muzeja, a organizatori programa su Gradski muzej Vinkovci, Novosti i Grad Vinkovci u suradnji s vinkovačkim školama, ustanovama, udrugama i umjetnicima te gostujućim udrugama i umjetnicima.

„Za svake Vinkovačke jeseni potrudimo se da imamo nešto novo, novi sadržaj koji doprinosi da Jeseni rastu kako rastu iz godine u godinu. Ovo je jedna lijepa priča u koju su uključene i naše škole, ovdje pokazujemo kreativnost naše djece, ali i svih onih koji žele doprinijeti da ovaj prostor zaživi u tom jednom društvenom smislu, druženja, ali i učenja. Jeseni danas kreću u punom zamahu i još jednom pozivam sve da izađu, sve je na otvorenom, i neka ostanu odgovorni”, poručio je gradonačelnik Bosančić.

U Dvorištu ideja do 14. rujna mališane čekaju brojne radionice, predstave, glazbeni i drugi programi.