Bučko pozvao Sabu da podrži amandman HNS-a na gradski proračun za 2022., a prigovorio mu i izbjegavanje novinara

Foto: Đuro Karalić

VUKOVAR, Vukovarski gradski vijećnik i predsjednik vukovarsko-srijemskoga HNS-a Nenad Bučko pozvao je danas predsjednika vukovarskoga Gradskog vijeća Željka Sabu da na sljedećoj sjednici Vijeća, zakazanoj za utorak, podupre HNS-ov amandman o sufinanciranju izvannastavnih aktivnosti za najmlađe Vukovarce, “težak” milijun kuna.

“Ja se nadam da će Željko Sabo to i učiniti. Između ostalog, i zato što je upravo on u predizbornoj kampanji rekao da se zalaže za sufinanciju izvannastavnih aktivnosti za najmlađe. Mi ga pozivamo, jer bez njega se ne može donijeti proračun niti donijeti nijedna politička odluka, da podrži naš amandman”, rekao je Bučko.

Bučko je također ocijenio kako Vukovarom, bez sumnje, upravlja gradonačelnik Ivan Penava ali kako je činjenica da je ruka Želja Sabe prevaga u Gradskom vijeću i da je Sabo taj koji “brod može usmjeriti u drugom smjeru”.

“Mi danas pozivamo Želja Sabu, bez kojega se u Vukovaru ne može donijeti niti jedna odluka, da podrži ovo što predlažemo”, rekao je Bučko dodajući kako je Sabo ključna osoba i kada se sazivaju sjednice Gradskog vijeća, koje se u novom sazivu održavaju iza zatvorenih vrata, bez nazočnosti novinara.

“Ne znam čemu je to tako, skriva li se što ili je u pitanju nešto drugo. Ako je u pitanju prostor, imamo u Vukovaru i veliku dvoru u Ružičkinoj kući i Hrvatski dom te ne vidim razloga zašto izbjegavamo novinare”, kazao je Nenad Bučko.

Na sjednici vukovarskoga Gradskog vijeća sazvanoj za 14. rujna, vijećnici bi trebali, pored ostalog, prihvatiti prijedlog gradskog proračuna za 2022. godinu