U Rokovcima s ceste ukraden prometni uspornik

Foto: PU vukovarsko - srijemska

VINKOVCI, U vremenu od 15. srpnja do 17. kolovoza nepoznati počinitelj je s kolnika Ulice Plavi Jadran u Rokovcima demontirao i otuđio sve dijelove prometnog uspornika. Krađom je oštećena Općina Andrijaševci za iznos od više stotina eura. Policija traga za počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Krađa.

Tijekom proteklog vikenda u Vinkovcima su otuđena dva mobitela. Naime, 65-godišnjak je prijavio policiji kako mu je otuđen mobitel tijekom noći 26./27. kolovoza iz otključanog osobnog automobila, parkiranog ispred vikendice u Borinačkoj ulici u Vinkovcima. Drugi mobitel otuđen je 20-godišnjakinji 27. kolovoza iz prostora gradskog bazena u Vinkovcima. Protiv počinitelja policija će podnijeti kaznene prijave za kazneno djelo Krađa.

U petak, 25. kolovoza, 46-godišnjak je pristupio u Postaju granične policije Županja i prijavio dvije prijevare kojima je njegovo trgovačko društvo oštećeno za iznos od nekoliko tisuća eura. Prema navodima oštećenog, dvije osobe su od njegovog trgovačkog društva sa sjedištem u Županji u više navrata kupile građevinski materijal 2021. i 2022. godine, a do dana prijave ga nisu platile. U tijeku je kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Prijevara.

Tijekom vikenda, od 25. do 27. kolovoza, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 14 prometnih nesreća. U devet prometnih nesreća nastupila je samo materijalna šteta (Bobota, Vinkovci, Vukovar, Ilok, Mirkovci, auto-cesta A3, Nuštar, Andrijaševci, Ivankovo), dok je u pet prometnih nesreća ukupno šest osoba ozlijeđeno:

U petak, 25. kolovoza oko 16,00 sati, 45-godišnjak iz Borova upravljao je teretnim vozilom vukovarskih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom gospodarske zone Priljevo. Dolaskom do kolnog ulaza gradilišta trgovačkog centra, pri nepropisnoj vožnji unatrag u polukružnom okretanju i uključivanju u promet, vozilom je udario u osobni automobil vukovarskih registracijskih oznaka kojim je upravljala 44-godišnjakinja iz Vukovara. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 44-godišnjakinja i putnik u njezinu vozilu, 19-godišnjak iz Lipovače. 

U subotu, 26. kolovoza oko 17,30 sati, 24-godišnjak iz Komletinaca, uz prisutnost alkohola u organizmu od 0,79 g/kg, upravljao je biciklom krećući se odvojkom Ulice Apčevci koji nema suvremeni kolnički zastor, u smjeru oranica. U jednom trenutku 24-godišnjak je izgubio nadzor nad biciklom te pao s bicikla i lakše se ozlijedio.

Istog dana oko 18,50 sati, 31-godišnjak iz Đeletovaca upravljao je osobnim vozilom vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom Ulice Josipa Kozarca u Slakovcima, iz smjera Orolika u smjeru Vinkovaca. Dolaskom do raskrižja s Ulicama Petra Preradovića i Braće Radića, uslijed nedržanja potrebnog razmaka udario je u osobno vozilo austrijskih registarskih oznaka iza kojeg se kretao, a kojim je upravljao 25-godišnji državljanin Austrije. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena putnica u vozilu 25-godišnjaka, 57-godišnja državljanka Austrije.

Također u subotu oko 23,50 sati, 42-godišnjak iz Županje upravljao je motociklom županjskih registracijskih oznaka, krećući se cestom Slakovci-Otok. Uslijed neprilagođene brzine kretanja, izgubio je nadzor nad motociklom, sletio u odvodni kanal te pritom zadobio teže tjelesne ozljede. Očevidom je utvrđeno kako je 42-godišnjak upravljao motociklom uz prisutnost alkohola u organizmu od 0,56 g/kg.

U nedjelju, 27. kolovoza oko 10,00 sati, na parkirališnom prostoru u Vinkovačkoj ulici u Županji, vožnjom teretnog vozila unatrag, 37-godišnjak iz Županje, udario je u moped kojim je upravljao 58-godišnjak iz Županje. Pri udaru i padu s mopeda, 58-godišnjak je lakše ozlijeđe.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 11 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,18 g/kg zabilježena je kod 40-godišnjaka iz Sesveta, zatečenog pri upravljanju osobnim vozilom u Ulici Matice hrvatske u Vukovaru, u subotu 26. kolovoza oko 03,40 sati. Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, tri vozača su smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Ujedno ističemo i ovaj događaj: policijski službenici Postaje prometne policije Vinkovci su 27. kolovoza oko 05,20 sati u Slakovcima, u Ulici P. Preradovića, zatekli 17-godišnjakinju iz Svinjarevaca koja je upravljala osobnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, uz prisutnost alkohola u organizmu od 1,45 g/kg. Maloljetnica je isključena iz prometa i predana na daljnju skrb roditelju. Protiv nje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a o događaju će biti izviješten i nadležni Područni ured Hrvatskog zavoda za socijalni rad.

Stacionarne kamere zabilježile su 7 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila.