U punom jeku su radovi na izgradnji sportsko – rekreacijskog centra na nogometnom stadionu

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava zajedno sa suradnicima obišao je radove na izgradnji sportsko-rekreacijskoj centra na nogometnom stadionu u samom središtu grada.

„Građani sada već mogu vidjeti konture budućeg objekta, novog sadržaja koji će svojim modernim izgledom otvoriti nove vizure grada. Stadion s modernom atletskom stazom bit će dostupan građanima u svako doba dana te se nadam da će veliki broj građana upražnjavati sportsko-rekreativne aktivnosti“, rekao je Penava.

Dodao je i kako je zadovoljan dosadašnjom dinamikom radova kao i da će Vukovar zasigurno biti ponosan na buduće sportaše koji će na tome stadionu razvijati svoje vještine.  

U sklopu projekta planirana je izgradnja javne zgrade sportsko – rekreacijske namjene koja će se sastojati od tribina s pratećim prostorijama u prizemlju i upravnog dijela. Biti će izgrađena i nova parkirališna mjesta od kojih će biti 10 unutarnjih za osobna vozila i dva autobusna parkirališna mjesta te 24 vanjska parkirališna mjesta.

Glavni inženjer gradilišta Boris Benić kazao je da se svi radovi odvijaju planiranim tijekom, a dinamika najviše ovisi o vremenskim prilikama.

„Sada se već oslikava izgled budućeg objekta. Uskoro krećemo sa zemljanim radovima po pitanju parkinga, završavamo radove na vodospremi, postavljene su čelične konstrukcije tribine te je izgrađen objekt u kojem će biti uprava“, rekao je Benić.

Izvođač radova je tvrtka Planum-građenje d.o.o. Vukovar, a vrijednost ugovorenih radova iznosi preko 12,3 milijuna kuna. Projekt sufinancira Europska unija kroz Intervencijski plan Grada Vukovara s 9 milijuna kuna što čini 73% od ukupno prihvatljivih troškova. Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara radove financira s preko  2,7 milijuna kuna dok Grad Vukovar radove financira s 600.000 kuna.