U protekla 24 sata zabilježeno 5 prometnih nesreća u kojima su 3 osobe ozlijeđene

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, U utorak, 19. srpnja 2022. godine, ovlaštena osoba zagrebačke tvrtke za poslovne usluge, koja svoju djelatnost obavlja u Iloku, prijavila je policijskim službenicima da je provaljeno u zatvoreni dio tog objekta odakle su odnijeti radijatori s termostatima i plinski bojleri. Na mjestu su provedene očevidne radnje, tvrtka je oštećena za iznos od više tisuća kuna te policijski službenici provede izvide kako bi utvrdili sve okolnosti. Nadležnom državnom odvjetništvu će biti dostavljena kaznena prijava. 

U protekla 24 sata Policijska uprava vukovarsko-srijemska je zabilježila  pet prometnih nesreća, u tri prometne nesreće je nastala jedino materijalna šteta Vinkovci, Županja i Stari Jankovci), a u dvjema su tjelesno ozlijeđene tri osobe. zvješću:

U Vukovaru, na raskrižju ulica Lipovački put i Trpinjska cesta, 19. srpnja 2022. godine, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže tjelesno ozlijeđena.

„Policijski službenici su proveli očevid i utvrdili kako je oko 16 sati na navedenom raskrižju 57-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom vukovarskih registarskih oznaka kolnikom ulice Lipovački put te je na raskrižju s ulicom Trpinjska cesta oduzeo prednost 94-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je upravljao biciklom, uslijed čega je automobilom udario u bicikl, a 94-godišnjak je pao na kolnik. Biciklist je odvezen u Nacionalnu memorijalnu bolnicu u Vukovaru gdje mu je ukazana liječnička pomoć te je konstatirano da je pritom teže tjelesno ozlijeđen“, navode iz policije.

Dodaju kako je vozaču automobila utvrđena prisutnost alkohola u organizmu (1,05 g/kg) te da mu je privremeno oduzeta vozačka dozvola i smješten je u posebne prostorije Policijske postaje Vukovar do prestanka djelovanja opojnog sredstva (alkohola). Protiv 57-godišnjaka će biti podnijeta kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće.

Također jučer, oko 17 sati, u Borovu je došlo do prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. Policijski službenici su očevidom utvrdili da je vozač osobnog automobila, 62-godišnji hrvatski državljanin iz Dalja, upravljao osobnim automobilom registarskih oznaka Kraljevine Nizozemske kolnikom Željezničke ulice te je pritom u dijelu križanja navedene ulice  s Ratarskom ulicom, oduzeo prednost  prolaska vozačici, 19-godišnjoj hrvatskoj državljanki iz Dalja, koja je upravljala osobnim automobilom osječkih registarskih oznaka Ratarskom ulicom i uslijed navedenog je došlo do udara osobnog automobila kojim je upravljao 62-godišnjak u osobni automobil kojim je upravljala 19-godišnjakinja. U ovoj prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta na oba automobila dok je 62-godišnjaku i maloljetnici, koja je bila suputnica 19-godišnjakinje, u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar ukazana liječnička pomoć te su im utvrđene lakše tjelesne ozljede. Policijski službenici su 62-godišnjem prekršitelju izdali prekršajni nalog

Na autocesti A3, naspram Nijemaca, 19. srpnja 2022. godine u 03,28 sati zatečen  je 48-godišnji državljanin Savezne Republike Njemačke koji je upravljao osobnim automobilom „Porsche“  njemačkih registracijskih oznaka vozeći se brzinom od 229 km/h, gdje je na dijelu te dionice autoceste znakom brzina ograničena na 130 km/h. Vozaču je izdan Prekršajni nalog jer je počinio prekršaj (članak 54. stavak 1.) iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kojim je zapriječena novčana kazna od 5000 hrvatskih kuna, no prekršitelj je, u skladu sa zakonom, putem POS-a odmah uplatio 3333,33 hrvatskih kuna.