U prometnim nesrećama na cesti Privlaka-Otok i Vinkovci-Županja četiri teže ozlijeđene osobe

Foto: vsz.hr

VINKOVCI, Tijekom protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježene su tri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća u kojoj je nastupila samo materijalna šteta (granični prijelaz Županja) i dvije prometne nesreće u kojima su četiri osobe teže ozlijeđene, izvjestila je policija.

Oko 7,45 sati na županijskoj cesti Privlaka-Otok 33-godišnjakinja iz Otoka je u namjeri pretjecanja vozila ispred sebe, uslijed neprilagođene brzine, izgubila nadzor nad osobnim vozilom vinkovačkih registracijskih oznaka te udarila u osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 24-godišnjak iz Otoka.

Vatrogasci DVD Otok su izvukli vozače iz vozila, te su hospitalizirani u OŽB Vinkovci gdje im je dežurni liječnik konstatirao teže ozljede.

Druga prometna nesreća dogodila se oko 19,10 sati na državnoj cesti Vinkovci-Županja. Naime, 20-godišnjak iz Županje, upravljao je, pod utjecajem alkohola (1,52 g/kg), osobnim automobilom „Porsche Cayenne“ bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka te je, uslijed neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad vozilom, sletio s kolnika na zapadnu zemljanu površinu i udario u stablo, nakon čega je, zbog siline udara, došlo do odbacivanja vozila preko kolnika na istočnu zemljanu površinu. Pri upravljanju vozilom, vozač nije koristio sigurnosni pojas te je nakon udara u stablo ispao iz osobnog automobila na zemljanu površinu. U prometnoj nesreći teško su ozlijeđeni vozač i putnica u osobnom automobilu, 19-godišnjakinja iz Gradišta.

Protiv 33-godišnjakinje iz prometne nesreće kod Privlake i 20-godišnjaka iz prometne nesreće kod Županje slijede kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Provalila u trgovinu informatičke opreme

Od ostalih događaja, policija navodi kako su jučer u 2,33 sata policijski službenici Policijske postaje Vinkovci uhitili 26-godišnjakinju iz Vinkovaca neposredno nakon što je provalila u trgovinu informatičke opreme u Dugoj ulici u Vinkovcima te otuđila informatičku opremu i dnevni utržak pričinivši vlasniku materijalnu štetu u iznosu od više tisuća kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, 26-godišnjakinja je, uz kaznenu prijavu, predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave.