U pretrazi doma i drugih prostorija pronašli mu bombu, automatsku pušku i streljivo

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, PU Vukovarsko – srijemske izvijestila je kako su policijski službenici Policijske postaje Vukovar jučer dovršili kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Prijetnja i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.
“Naime, kako je osumnjičenik prijetio smrću drugom muškarcu, temeljem naloga obavljene su pretrage doma i drugih prostorija na vukovarskom području koje koristi osumnjičenik te su oduzeti jedna ručna bomba, jedna automatska puška i jedan spremnik automatske puške s 20 komada streljiva. Nadležnom državnom odvjetništvu policija je protiv osumnjičenika dostavila odgovarajuću kaznenu prijavu za kaznena djela Prijetnja i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari”, navode iz policije.

Dodaju kako su od 19. do 26. siječnja 2023. godine policijski službenici protueksplozijske zaštite Policijske uprave vukovarsko – srijemske postupali u šest dojava o dragovoljnoj predaji minsko – eksplozivnih sredstava.

“Policijski službenici su sa šest lokacija na siguran način izuzeli ukupno 13 ručnih bombi, jednu tromblonsku trenutnu minu, dva pištolja, 25 komada vježbovno elektro – detonatorskih kapisli, jednu automatsku pušku, pet spremnika za automatsku pušku i 411 komada streljiva raznovrsnih kalibara. Policijski službenici protueksplozijske zaštite su preuzeli predano oružje, streljivo i eksplozivna sredstva i pohranili u skladište Policijske uprave do uništenja”, stoji u izvješću policije.

Podsjećaju i kako akcija “Manje oružja, manje tragedija” još uvijek traje te pozivaju građane, koji još uvijek u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave i predaju policiji.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su tri prometne nesreće, od čega dvije prometne nesreće s materijalnom štetom (Stari Jankovci i Županja) i jedna prometna nesreća u kojoj su dvije osobe teže ozlijeđene. Ta nesreća dogodila se jučer, oko 12 sati, na autocesti Zagreb – Lipovac, naspram Babine Grede, dok je 69 – godišnji državljanin Grčke upravljao je osobnim vozilom grčkih registracijskih oznaka iz smjera Zagreba u smjeru Bajakova. On je u jednom trenutku izgubio nadzor nad vozilom, prešao na zelenu površinu i udario u zaštitnu ogradu, a potom vozilom sletio u cestovni kanal. U prometnoj nesreći su 69 – godišnji vozač i 56 – godišnji putnik, također državljanin Grčke, teško ozlijeđeni. Protiv 69-godišnjeg vozača policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.