U Petrovcima otvoren dječji vrtić

Foto: Grad Vukovar

PETROVCI, U organizaciji Općine Bogdanovci u Petrovcima, nedaleko od Vukovara, upriličeno je svečano otvorenje dječjeg vrtića koji je područni objekt Dječjeg vrtića Vukovar 1. Vrtić je s radom započeo prvog ožujka te je otvorena jedna odgojna skupina i zaposleno je dvije osobe.

Otvorenju vrtića nazočio je zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac istaknuvši kako otvorenje vrtića predstavlja dobar primjer suradnje i zajedništva, a koji se tiče dobrobiti najmlađih.

„Grad Vukovar kao osnivač predškolskih ustanova ulaže značajan trud u stvaranje te zadržavanje kvalitetnih uvjeta predškolskog odgoja, a sve za naše najmlađe sugrađane. S ponosom ističemo kako je Dječji vrtić Vukovar I proglašen i najboljim vrtićem u Republici Hrvatskoj, stoga nema sumnje kako će stručno vodstvo i vrtić u Petrovcima učiniti jednim od najboljih“, rekao je Sušac.  

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1. Mirjana Kulić kazala je kako je zahvaljujući Gradu Vukovaru, koji je osnivač Dječjeg vrtića Vukovar 1., prihvaćen prijedlog za otvaranje ovog područnog objekta.

“Trenutno je upisano 5 djece, no početkom nove pedagoške godine očekujemo ih puno više“, rekla je Kulić.

Posljednjih godina u Vukovaru gradski dječji vrtići bilježe stalni i kontinuirani porast upisane djece, posebice jasličke dobi, pa je tako u pedagoškoj godini 2021./2022. u Dječji vrtić Vukovar I i II upisano je ukupno 815 djece, što je u usporedbi s prethodnom pedagoškom godinom kada je bilo upisano 791 dijete, 24 djeteta više.