U OŠ Nikole Andrića održan Paraolimpijski školski dan

VUKOVAR, U organizaciji Osnovne škole Nikola Andrić iz Vukovara, a u suradnji s Hrvatskim paraolimpijskim odborom, u ovoj vukovarskoj školi održan je Paraolimpijski školski dan. Na Paraolimpijskom školskom danu sudjelovalo je 40-a paraolimpijaca iz cijele regije. Kako je rekla ravnateljica škole Josipa Kotromanović Sauka odredivši na početku ove školske godine temu „Olimpijada i mi“ OŠ Nikole Andrića kontinuirano i planirano izvodila je aktivnosti i radionice vezane uz važnost bavljenja sportom, zdravlje i promoviranje vrijednosti olimpizma. U Projektnom tjednu, koji se u školi održava od ponedjeljka, učenici i nastavnici prezentirali su svoje razredne, predmetne i školske projekte na kojima su radili tijekom ove školske godine.

„Kao kruna brojnih sportskih događanja je Paraolimpijski školski dan koji smo organizirali s ciljem edukacije naših učenika o paraolimpijskim sportovima i druženju s osobama s invaliditetom koje se bave sportom. Paraolimpijski školski dan zajednički je projekt Allianza i HPO-a, započet 2010. godine koji je do sada organiziran u više od 120 škola diljem Republike Hrvatske, a sada se uključila i OŠ Nikole Andrića“, rekla je Kotromanović Sauka.

Istaknula je i kako je cilj projekta kroz posebno osmišljene igre, tjelesne aktivnosti i prezentacije smanjiti rezerviranost djece prema onima koji su različiti te razviti njihovu toleranciju i prihvaćanje vršnjaka s teškoćama u razvoju i invaliditetom.

IVAN MATIĆ