U okviru akcije Speed Marathon utvrđeno 40 prekršaja nedopuštene brzine, “najbrža” bila vozačica iz Cerne koja je vozila 113 km/h

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je pet prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s materijalnom štetom (Vinkovci-2, Rokovci, Ilok), te jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Vinkovci).

Tijekom jučerašnjeg 24-satnog provođenja pojačanog nadzora brzine kretanja vozila u okviru ROADPOL-ove aktivnosti Speed Marathon, policijski službenici na području PU vukovarsko-srijemske utvrdili su 40 prekršaja nedopuštene brzine kretanja od ukupno 162 kontrolirana vozila.

Gotovo pola utvrđenih prekršaja sankcionirano je na području Postaje prometne policije Vinkovci, a najveća izmjerena brzina je 113 km/h, na izlazu iz Rokovaca prema Vinkovcima, kod 26-godišnje vozačice osobnog automobila iz Cerne.

Za provođenje pojačanog nadzora brzine kretanja vozila korišteni su svi raspoloživi uređaji za nadzor brzine i maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika.

Lokacije odabrane za ovu aktivnost određene su sukladno prijedlozima građana, uvažavajući i lokacije koje su se iskustveno pokazale kao mjesta na kojima se učestalo događaju prekršaji i prometne nesreće. Predložene lokacije koje građani smatraju „rizičnima“, a koje nisu bile obuhvaćene ovom akcijom, policijski službenici nadzirat će u okviru svojih svakodnevnih zadaća.

„Kako bi spriječili događanja najtežih prekršaja i prometnih nesreća, policijski službenici će i nadalje prioritetno utvrđivati prekršaje nedopuštene brzine kretanja vozila, upravljanja vozila sa prisutnošću alkohola, opojnih droga i lijekova, ne korištenja sigurnosnog pojasa na svim sjedalima na kojima je sigurnosni pojas ugrađen i  korištenje mobitela i drugih uređaja koji ometaju vozača u sigurnosnom upravljanju vozila“, navode iz policije.