U kamionu skrivali 16 stranih državljana koje su pokušali prokrijumčariti u Hrvatsku

Policija prometna nesreća Bajakovo
Foto: Pixabay/fsHH

BAJAKOVO, Prilikom redovite granične kontrole policajci i carinici su danas na MGCP Bajakovo, nešto poslije 2 sata po ponoći, u teretnom kamionu rumunjskih registracijskih oznaka pronašli 16 stranih državljana koji su ilegalno pokušali ući u Hrvatsku. Kako navode iz policije oni su bili skriveni u posebno ograđenom dijelu vozila.

„Rumunjski je državljanin teretnim vozilom prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku pristupio redovnoj graničnoj kontroli na graničnom prijelazu Bajakovo. Zbog sumnje na krijumčarenje, policijski su službenici u suradnji sa carinskim službenicima izvršili dodatni RTG pregled vozila koji je njihovu sumnju i potvrdio. Potom su u tovarnom dijelu vozila uočili poseban skriveni prostor ograđen polovnim namještajem, u kojem se nalazilo 16 stranih državljana, odnosno pet državljana Indije, devet Pakistana i po jedan državljanin Iraka i Afganistana. Ovi su državljani nezakonito pokušali prijeći državnu granicu, zbog čega je doneseno Rješenje o protjerivanju iz Republike Hrvatske, određena zabrana ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj i  pokrenut postupak readmisije u Republiku Srbiju“, navode iz PU Vukovarsko-srijemske.

Rumunjski je državljanin, uz kaznenu prijavu radi sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske