U Iloku provedena akcija Lions vinograd dobrote

Foto: Lions District 126

ILOK, U organizaciji Lions Districta 126 i Iločkih podruma provedena je druga po redu berba grožđa kojom mlade agronome potiču na ljubav i ostanak u svom rodnom kraju. 

„Ponosni smo na projekt koji je i ove godine u Vukovaru i Iloku okupio preko 100 lionsa i prijatelja Lionsa. Trenutno imamo 190 kumova iz devet europskih država što Vinogradu dobrote daje međunarodni karakter. Budući da je projekt otvoren za sve ljude dobrog srca, sljedeći primjere pojedinih kumova koji su donirali kumstvo za pet, šest i više trsova, pozivamo vas da nam se pridružite u našoj akciji pomaganja koja se nastavlja i dalje“, rekla je voditeljica projekta Đurđica Protić.

Donacija u iznosu od 10 tisuća kuna namijenjena je Srednjoj školi Ilok, osnovanoj 1899. godine pod imenom Kraljevska vinogradarska škola za obnovu školskog praktikuma.

„U svoje osobno, kao i u ime svih učenika i djelatnika Srednje škole Ilok, zahvaljujem svim donatorima, Lions Distriktu 126 Hrvatska, Lions klubu Zrinjevac i svima uključenima u projekt. Kumstvom trsu u Lions Vinogradu dobrote doprinijeli ste stvaranju boljih uvjeta školovanja našim učenicima te stvaranju boljih uvjeta rada našim nastavnicima. Također, uvelike ste doprinijeli i promociji naše škole, na čemu se još jednom od srca zahvaljujem“, kazao jeravnatelj Srednje škole IlokŽeljko Prskalo.

U ovogodišnjoj berbi sudjelovali su predstavnici Vukovarsko Srijemske županije, Grada Iloka, Iločkih podruma, Lions dužnosnici i Lionsi iz Mađarske, Srbije i Hrvatske. Svim kumovima trsa Iločki podrumi u znak zahvale poklonili su specijalnu ediciju Anima Lions vina.