U Iloku posječeno i otuđeno 18 stabala bagrema, a u Vukovaru ukradena motorna kosilica

stabla

VINKOVCI, Policijska uprava vukovarsko-srijemska u vremenu od 22 sata 27. travnja do 22 sata 28. travnja, nije zaprimila dojave o kršenju mjere samoizolacije.

Do sada je PU vukovarsko-srijemska zaprimila 207 dojava i utvrdila kršenje mjera samoizolacije u 64 navrata, izvjestili su iz te PU.

Prilikom provođenja nadzora mjera iz Odluke o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, u vremenu od 22 sata 27. travnja do 22 sata 28. travnja, na međužupanijskim nadzornim punktovima policijski službenici nisu utvrdili kršenje mjera iz spomenute Odluke.

U dosadašnjem izvještajnom periodu, od početka primjene ove Odluke, PU vukovarsko-srijemska je ukupno zatekla 609 osoba bez odgovarajuće propusnice za napuštanje mjesta prebivališta.

Kaznena djela na području PU vukovarsko-srijemske

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata evidentirano je šest kaznenih djela.

U razdoblju od 26. do 28. travnja provaljeno je u nenaseljenu obiteljsku kuću 35-godišnjaka u Zelenoj ulici u Vukovaru iz koje je otuđena vrtna motorna kosilica. Materijalna šteta pričinjena vlasniku iznosi nekoliko tisuća kuna.

U Iloku na šumskom predjelu „Mala Lovka“, nepoznati počinitelj je u razdoblju od 15. ožujka do 28. travnja posjekao i otuđio 18 stabala bagrema, te time 55-godišnjem vlasniku pričinio materijalnu štetu u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Stanje u prometu

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su tri prometne nesreće: prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Županja) i dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar-2).