U Iloku održan 1. Gospodarski forum

ILOK, „Informiranjem i usmjeravanju gospodarstvenika do iskorištenja potencijala za održiv gospodarski rast i razvoj Grada“ bio je naziv 1. Gospodarskog foruma Grada Iloka koji je održan ovoga vikenda. Govoreći o održanom forumu gradonačelnica Iloka Marina Budimir kazala je kako je zadovoljna s predavačima koji su se odazvali i iznijeli puno pozitivnih primjera u svojim izlaganjima.

„Naši gospodarstvenici su mogli dobiti informacije iz prve ruke, iz Ministarstva gospodarstva, Hrvatske gospodarske komore, razvojne agencije TINTL i Lokalne akcijske grupe Srijem. Osobno mi je jako važno da prvo očuvamo radna mjesta u gradu i da pomognemo poduzetnicima koji žele pokretati nove inicijative u gradu. Trebamo pronalaziti rješenja u našem gradu, županiji, u Vladi RH te doskočiti izazovima teškoća s kojima se susrećemo danas. Svakako će se nastaviti raditi na tome i koliko budem bila u mogućnosti, podupirat ću sve naše gospodarstvenike“, rekla je Budimir.

Dodala je kako je ponovno predložila da Grad Ilok ide s mjerama financijske potpore poduzetnicima tako da će i u 2019. godini, ukoliko Gradsko vijeće usvoji proračun, tražiti mjere koje najbolje odgovaraju poduzetnicima.

„Smatram da je našim poduzetnicima i našim građanima dosta stalnih prigovaranja od strane nekih gradskih političara te traže da svi budu konstruktivni i traže najbolja rješenja, a ne da se stalno pokušava stvoriti stanje krize vlasti“, rekla je Budimir.

Na 1. Gospodarskom forumu Grada Iloka o stanju u obrtništvu Grada Iloka nazočne izvijestio predsjednik Udruge obrtnika Ilok Krešimir Ćorić dok je o uslugama koje pruža svojim članicama govorio je direktor Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Vukovar, Ivan Marijanović. Dostupne financijske instrumente HBOR-a predstavio je Boris Čagalj, voditelj područnog ureda za Slavoniju HBOR-a, a forumu je nazočio i pomoćnik ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Damir Juzbašić.